Werkwijze

Het is van belang dat het dieetadvies voldoet aan uw wensen en behoeften. Alleen op deze manier kunt u uw doelen bereiken. Hierbij hanteer ik de volgende werkwijze:

Contact
U kunt contact met mij opnemen door middel van een verwijzing van de huisarts, een andere specialist of op eigen initiatief. Via de telefoon of de mail bespreken we alvast kort uw situatie en vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit intakegesprek vindt plaats in de diëtistenpraktijk of bij u thuis. Het is van belang om naar het gesprek een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en indien nodig de verwijsbrief van de huisarts of een andere specialist.

Het eerste consult
Het eerste consult kunt u zien als een intakegesprek waarbij we uitgebreid uw situatie en wensen bespreken. Dit duurt ongeveer 60 minuten. Door uw situatie en wensen goed in kaart te brengen kan ik een goed beeld vormen waarmee we het beste een dieetadvies op maat kunnen opstellen. U kunt vragen verwachten over onder andere uw gezinssamenstelling, dagelijkse bezigheden, gezondheid, huidige eetpatroon en uw hulpvraag. Tevens zal ik ook naar uw lichaamssamenstelling kijken door te wegen en te meten. Na afloop van het eerste consult werk ik het volledige advies uit en stuur ik het naar u op.

De vervolgconsulten
Een vervolgconsult duurt meestal 15-30 minuten (of langer indien nodig).  We gaan het hebben over de voortgang van de behandeling en ik ben erg benieuwd hoe het met u gaat. Het kan zijn dat u vragen heeft welke u op dat moment kunt stellen, waarna we samen op zoek kunnen gaan naar een antwoord of oplossing. Ook is er in een vervolgconsult ruimte voor extra’s zoals het gaan naar een supermarkt of ik kom bij u thuis om mee te kijken in de keuken. Wellicht helpen deze extra’s u met het behalen van uw doelen.

Terugrapportage
Wanneer u bent verwezen door de huisarts of een andere specialist is het van belang dat zij op de hoogte worden gesteld van de voortgang van de behandeling. Ik zal (in overleg met u) ervoor zorgen dat ik hier een overzicht van maak, zodat de specialist ook op de hoogte blijft.