Tarieven

De tarieven bij dieetadvisering bestaan uit directe tijd en individueel dieetvoorschrift. De directe tijd is de tijd die u aanwezig bent en het individueel dieetvoorschrift is de tijd die ik nodig heb voor het verwerken van gegevens en het opstellen van een persoonlijk dieetadvies. U bent hier doorgaans niet bij aanwezig.

Tarieven

Eerste consult €83,75
Vervolgconsult lang (30 minuten) €33,50
Vervolgconsult kort (15 minuten) €16,75
Telefonisch consult (15 minuten) €16,75

* Indien de consulten langer duren wordt de tijd op een kwartier afgerond.

Huisbezoek
Voor een huisbezoek geldt een toeslag van €20,-. Deze extra kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar wanneer de huisarts dit aangeeft op de verwijzing.

Afmelden
Het kan wel eens voorkomen dat u niet aanwezig kan zijn tijdens het consult. U dient dit uiterlijk 24 uur* voor het consult telefonisch door te geven. Doet u dat niet, dan wordt het consult toch in rekening gebracht. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, dus ontvangt u zelf een factuur van de afspraak.
*Indien er sprake is van COVID-19 gerelateerde klachten, is het mogelijk om binnen de 24 uur af te melden.
*Er is ook een mogelijkheid om de afspraak telefonisch of via beeldbellen te voeren.

Basisverzekering
In 2022 is dieetadvisering opgenomen in de basisverzekering voor 3 uur (u dient wel rekening te houden met uw eigen risico). Bekijk uw polis om te zien of u aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering. Tevens kunt u op internet zien bij welke zorgverzekeraars ik een contract heb (zie hier). Voor 2021 zijn er contracten gesloten met alle zorgverzekeraars.

Verwijsbrief
Vanaf augustus 2011 is het niet meer verplicht om met een verwijsbrief naar de diëtist te komen. Echter zijn er een aantal verzekeringen die dit wel verplichten, namelijk: CZ, Delta Loyd, De Friesland, Kiemer en OHRA.