Over Kirsten

Mijn naam is Kirsten Hammann en in 2017 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven waar ik vanaf juli 2017 met veel enthousiasme werk. In het ziekenhuis houd ik me vooral bezig met maag-darm- en leverziekten, oncologie, longaandoeningen en werk ik in het obesitascentrum waar ik patiënten begeleid voor en na een maagverkleining. Naast mijn baan als diëtist in het ziekenhuis heb ik begin 2018 besloten om mijn eigen praktijk te starten. Op deze manier kan ik patiënten begeleiden die na een ziekenhuis opname ook begeleiding thuis nodig hebben van een diëtist. Daarnaast help ik graag mensen die andere voedingsproblemen ervaren.

Sinds juli 2017 sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici, wat betekent dat ik regelmatig cursussen, bijscholingen en symposia bijwoon om de kwaliteit van mijn behandeling te waarborgen.

De titel ”Diëtist” is beschermd. Alleen afgestudeerden van de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek zijn wettelijk bevoegd om de titel ”Diëtist” te voeren.
In 1997 is de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) in werking getreden. Het beroep diëtist valt onder de zogenaamde ‘lichte’ regeling. In deze regeling is de opleidingstitel beschermd, de deskundigheid omschreven en zijn de opleidingseisen vastgesteld.

Bijscholingen
– POST-HBO Voeding en diabetes (2018)
– POST-HBO Voedingsbegeleiding na Bariatrische chirurgie (2019)
– Leergang diarree en obstipatie (2020)
– POST-HBO Motivational Interviewing (2021)
– POST-HBO bloedglucoseregulatie door middel van insulinepomptherapie en continue glucosemetingen (2022)

Aangesloten bij de volgende verenigingen:
– Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
– Netwerk Diëtisten Bariatrische Chirurgie (NDBC)
– Diëtisten in Samenwerking (DiS)